Osteopathie voor volwassenen

Volwassenen

Osteopathie onderscheidt zich van andere behandelmethodes omdat een osteopaat zich niet alleen afvraagt wat de klacht is, maar zich ook afvraagt waarom de klacht er is. Dat betekent dat ik niet alleen symptomen bestrijd maar ook juist op zoek ga naar de oorzaak van de pijn. Je bent meer dan je pijn. Osteopathie kenmerkt zich door de mens als geheel te bezien en je hele ‘systeem’ te betrekken bij de behandeling.
Jouw verhaal staat daarom centraal. Mijn aanpak bestaat er uit om uit de gegevens van een lichamelijk onderzoek en de informatie uit jouw verhaal, de bron van klachten te kunnen identificeren. Dat doe ik door bewegingsbeperkingen te zoeken in jouw lichamelijke systemen. De uitkomsten analyseer ik en gebruik ik om op onderzoek te gaan naar de werkelijke oorzaak van de klachten. Als we die hebben gevonden, kan ik een effectieve therapie inzetten om de oorzaak van de klachten weg te nemen.

Wat onderzoek ik?

Bewegingsbeperkingen in de volgende onderdelen van het lichaam:

  • De spieren, gewrichten en de wervelkolom
  • De organen en de onderlinge samenhang
  • De schedel, kaak en hals

De eerste afspraak

Als je voor de eerste keer bij mij komt, beginnen we met een intakegesprek. We maken kennis, we voeren een gesprek aan de hand van jouw verhaal en ik doe een lichamelijk onderzoek. Op basis van deze informatie stel ik een diagnose. Het komt voor dat ik concludeer dat osteopathie voor jou niet de meest effectieve behandelwijze is. Dat meld ik dan eerlijk en direct.

Als ik concludeer dat osteopathie voor jouw klachten wél een effectieve behandelwijze is, dan maken we in overleg een behandelplan. Samen beantwoorden we vragen als: ‘wat zijn realistische doelen om tot vermindering van je klachten te komen? En ‘aan welke doelen zullen we werken?’ Op basis van de antwoorden maak ik een inschatting van de termijn waarbinnen je verbetering van je klachten mag verwachten.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken?

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Als er bijzonderheden zijn neem ik – na overleg en jouw toestemming – contact op met een behandelend arts.

Wordt osteopathie vergoed door de zorgverzekeraar?

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je hebt hierdoor niet te maken aanspraak op uw eigen risico.

Alleen behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding. Stein Osteopathie staat zowel geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) als bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).